SRX

Expand all | Collapse all

vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces

Jump to Best Answer
  • 1.  vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces

    Posted 07-23-2016 23:56

    Dear members;

     

    Has anyone succeded in adding ge-x/x/x interfaces to vSRX 15.....because it seems vSRX does not detect interfaces both in ESXi and KVM...

     

    Regards.



  • 2.  RE: vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces
    Best Answer

     
    Posted 07-24-2016 02:22

    Hello,

     

    I have successfully added 7 NICs to my vSRX without any issues on ESXi.

    I have referred this link for the same.

     

    http://www.juniper.net/techpubs/en_US/vsrx15.1x49/topics/task/configuration/security-vsrx-vmware-adding-interfaces.html

     

    Regards,

     

    Rushi



  • 3.  RE: vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces

    Posted 07-28-2016 05:12

    Dear Rushi ,

    I have the same issue and i followed  your document but no interfaces appeared on "show interface terse"

     

    So, appreciate your valuable help.

     

     

    Regards.

     

     

     



  • 4.  RE: vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces

     
    Posted 07-29-2016 07:10

    Hi, 

     

    I have same issue and fpc0 reports "CPU less FPC":

    root# run show version
    Model: vSRX
    Junos: 15.1X49-D40.6
    JUNOS Software Release [15.1X49-D40.6]
    
    [edit]
    root# run show chassis fpc 0
                         Temp  CPU Utilization (%)   CPU Utilization (%)  Memory    Utilization (%)
    Slot State            (C)  Total  Interrupt      1min   5min   15min  DRAM (MB) Heap     Buffer
      0  Present         -------------------- CPU less FPC --------------------
    

    Appreciate any inputs.

     

    Cheers,

    Ashvin

     



  • 5.  RE: vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces

    Posted 07-30-2016 22:24

    i have manged to add interfaces on vSRX 15.1 D50.3......Cat Happy

     

    But am now not able to use more than one interfaces....like they are visible.. but not operational..they are up/up  but do not respond/find arp's..of any interfaces including E1000 E1000E VMXNET2/3.....Cat Mad

     

    this means that no ping is working..... 😞

     

    Even after adding arp's statically it is not pinging...looks like some issue of L2 (ARP) in these VSRX images....

     

    Atleast juniper should focus more on VSRX image quality..rather than high volume of VMXNET interfaces..whihc has rendered this vSRX totally unusable....

     

    Moreover, in KVM interfaces are also not showing...

     

    Please has anyone managed to solve this issue?

     

    Regards.

     



  • 6.  RE: vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces

    Posted 07-30-2016 22:29

    @AshvinO wrote:

    Hi, 

     

    I have same issue and fpc0 reports "CPU less FPC":

    root# run show version
    Model: vSRX
    Junos: 15.1X49-D40.6
    JUNOS Software Release [15.1X49-D40.6]
    
    [edit]
    root# run show chassis fpc 0
                         Temp  CPU Utilization (%)   CPU Utilization (%)  Memory    Utilization (%)
    Slot State            (C)  Total  Interrupt      1min   5min   15min  DRAM (MB) Heap     Buffer
      0  Present         -------------------- CPU less FPC --------------------
    

    Appreciate any inputs.

     

    Cheers,

    Ashvin

     


    @ Ashvin.....

     

    fpc is Online

     

    root@vSRX-15> show chassis fpc
    Temp CPU Utilization (%) CPU Utilization (%) Memory Utilization (%)
    Slot State (C) Total Interrupt 1min 5min 15min DRAM (MB) Heap Buffer
    0 Online -------------------- CPU less FPC --------------------

     

    Regards.

     



  • 7.  RE: vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces

    Posted 08-01-2016 21:58

    hello ,

     

    If the interfaces are up and not responding  on Vsrx for 15.1 release

     

    Vmware Esxi

    you need to do the workaroubd for interface re ordering if more than 3 interfaces are selected 

     

    http://www.juniper.net/techpubs/en_US/vsrx15.1x49/topics/task/configuration/security-vsrx-vmware-adding-interfaces.html

     

    KVM 

     

    if the interfaces dont come up ,make sure you map it to bridge interface which in turn is mapped to a either 1G/10G port.

     

    Regards,

    Ashok



  • 8.  RE: vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces

    Posted 08-07-2016 05:04
      |   view attached

    Dear Ashok ,

    Many thanks for replaying ,

    I follow your steps.

    But no interfaces appeare (show interface terse)... just fxb0

    so what can i do?

    please find attachment.

    thank you in advance.

     

    Attachment(s)



  • 9.  RE: vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces

    Posted 02-09-2017 03:22

    Hi,

     

    This thread is a bit old, but I'll share my case anyway. I had exactly the same problem running vsrx 15.1D50 on a kvm hypervisor. I figured that running the vm with 4096 MB of memory was not enough. The ge interfaces appeared once I allocated 4194 MB to the vm.

     

    Hope this helps



  • 10.  RE: vSRX 15.1 D50 cannot add ge- interfaces

    Posted 07-18-2017 02:23

    Hi

     

    I had the same issue - but when I tried booting the 15.1X49-D100 my interfaces where up and I saw the FPC like this:

    "

    root> show chassis hardware
    Hardware inventory:
    Item Version Part number Serial number Description
    Chassis EE2108F44212 VSRX
    CB 0
    Routing Engine 0 BUILTIN BUILTIN VSRX-S
    FPC 0 REV 07 611-049549 RL3714040884 FPC
    PIC 0 BUILTIN BUILTIN VSRX DPDK GE

    "

     

    media-vsrx-vmdisk-15.1X49-D100.6.qcow2