Junos OS

Expand all | Collapse all

MC-LAG mcae config exchange error

  • 1.  MC-LAG mcae config exchange error

    Posted 12-11-2015 04:49

    Hello All,

     

    I am trying to setup MC-LAG between tow MX104 .FOr the same status of ICCP is up but interface MC-AE state is "Current State Machine's State: mcae config exchange error"

    Below is snap of

    manager@MX1# run show interfaces mc-ae
    Member Link : ae1
    Current State Machine's State: mcae config exchange error
    Local Status : active
    Local State : down
    Peer Status : Unknown
    Peer State : down
    Logical Interface : ae1.0
    Topology Type : bridge
    Local State : up
    Peer State : Unknown
    Peer Ip/MCP/State : 10.8.0.2 ae0.0 up

    manager@MX1# run show iccp detail

    Redundancy Group Information for peer 10.8.0.2
    TCP Connection : Established
    Liveliness Detection : Up
    Redundancy Group ID Status
    1 Up

    Client Application: l2ald_iccpd_client
    Redundancy Group IDs Joined: 1

    Client Application: lacpd
    Redundancy Group IDs Joined: 1

     

    Any one has idea what could be reason for mcae config exchange error abd peer status is down.

     

    Many Thanks,

    Brijesh Patel


    #mc-lag
    #iccp
    #mc-ae


  • 2.  RE: MC-LAG mcae config exchange error

    Posted 01-13-2016 08:06

    I have also hit this issue, do you have a solution now? Thanks!



  • 3.  RE: MC-LAG mcae config exchange error

    Posted 01-13-2016 09:17

    Attached working configuration. I have not added diagram but interface connected like a like.

    Attachment(s)

    txt
    MX1 mc-lag config.txt   9K 1 version
    txt
    MX2 mc-lag config.txt   8K 1 version


  • 4.  RE: MC-LAG mcae config exchange error

    Posted 01-18-2016 05:08
    you can check config now
    #mclag
    #mc-lag


  • 5.  RE: MC-LAG mcae config exchange error

    Posted 01-19-2018 02:23

    Did you get any solution on this old topic ? I am facing the same error message.



  • 6.  RE: MC-LAG mcae config exchange error

    Posted 01-19-2018 03:12

    Config issues .WOrking config i attached same thread above.



  • 7.  RE: MC-LAG mcae config exchange error

    Posted 01-29-2018 13:05

    Hi Gaetan3810,

     

    If you are getting this error, please very your mc-ae config. Make sure each router must have a different chassis-id.

     

     

    mc-ae {
    mc-ae-id 1;
    redundancy-group 1;
    chassis-id 0;
    mode active-active;
    status-control active;
    }
    
    mc-ae {
    mc-ae-id 1;
    redundancy-group 1;
    chassis-id 1;
    mode active-active;
    status-control standby;
    }

     

    [KUDOS PLEASE! If you think I earned it!

    If this solution worked for you please flag my post as an "Accepted Solution" so others can benefit..]

     



  • 8.  RE: MC-LAG mcae config exchange error

    Posted 09-05-2018 00:51

    And different status-control.