Junos OS

 View Only

IMPORTANT MODERATION NOTICE

This community is currently under full moderation, meaning  all posts will be reviewed before appearing in the community. Please expect a brief delay—there is no need to post multiple times. If your post is rejected, you'll receive an email outlining the reason(s). We've implemented full moderation to control spam. Thank you for your patience and participation.



  • 1.  Help | EX2300 uplink port down after firmware upgrade to 18.1R3.3

    Posted 10-22-2018 07:10

    Hi,

    I just upgraded firmware on EX2300 from 15.1X53-D59.4 to 18.1R3.3

    and 1Gb uplink port stop working (stop flashing). 

    Of course I tried reboot switch and replace SFP transceiver.

    PRODUCT NUMBER: SFP-1GE-T

    PART NUMBER: 740-038291

     

     

    Anyone can help me resolve this issue?

    Please see commands output:

     

    > show chassis fpc pic-status
    Slot 0 Online EX2300-48P
    PIC 0 Online 48x10/100/1000 Base-T
    PIC 1 Online 4x10G SFP/SFP+

     

    > show chassis pic pic-slot 1 fpc-slot 0

    PIC port information:


                                               Fiber                                     Xcvr vendor        Wave-      Xcvr                JNPR
    Port    Cable      type        type     X cvr vendor           part number        length      Firmware        Rev
    0         GIGE     1000T      n/a       Methode Elec.        SP7041-JN2        n/a           0.0                  REV 01

     

    -----------------------------------------------

     

    [Edited 2018.11.05] 

    I just test another supported on EX switches SFP module and I have the same problem:

    PRODUCT NUMBER: EX-SFP-1GE-T

    PART NUMBER: 740-013111

     

     

    > show chassis pic pic-slot 1 fpc-slot 0

    PIC port information:


                                              Fiber                                    Xcvr vendor              Wave-      Xcvr                 JNPR
    Port   Cable      type        type     Xcvr vendor           part number              length      Firmware         Rev
    0         GIGE     1000T     n/a       Methode Elec.       SP7041-M1-JN        n/a            0.0                   REV 02

     

     

    Also I analyzed log messages:

     

    Insert SFP to 0/1/0 port:

    testswitch01 kernel: if_msg_ifd_add: l2_count in add (0), for ifd:ge-0/1/0

    testswitch01 dc-pfe: Error tvp_led_port_init: Failed to get led config for port 1/0

    testswitch01 fpc0 Error tvp_led_port_init: Failed to get led config for port 1/0

     

    after reboot switch:

    testswitch01 fpc0 Error tvp_led_port_init: Failed to get led config for port 1/0

    testswitch01 kernel: if_msg_ifd_add: l2_count in add (0), for ifd:ge-0/1/0

    testswitch01 dc-pfe: Error tvp_led_port_init: Failed to get led config for port 1/0

    testswitch01 fpc0 Error tvp_led_port_init: Failed to get led config for port 1/0

     

    Insert another SFP to port 0/1/2:

    testswitch01 kernel: if_msg_ifd_add: l2_count in add (0), for ifd:ge-0/1/2

    testswitch01 dc-pfe: Error tvp_led_port_init: Failed to get led config for port 1/2

    testswitch01 fpc0 Error tvp_led_port_init: Failed to get led config for port 1/2

     

    When I insert/remove RJ45 cable into SFP then nothing appear in logs.

    LEDs on SFP also not light/flashing.

     

     

     

     


    #EX2300uplinkSFP


  • 2.  RE: Help | EX2300 uplink port down after firmware upgrade to 18.1R3.3

    Posted 03-19-2019 13:42

    Did you ever get this resolved?  I'm experiencing the same issue.  Was working fine before upgrading to 18.1R3.3.



  • 3.  RE: Help | EX2300 uplink port down after firmware upgrade to 18.1R3.3

    Posted 03-19-2019 14:28

    Hi,

     

    i know this seems strange but can you make sure you have the rescue config set:

     

    >request system configuration rescue save

    then check if that clears the issue,

     



  • 4.  RE: Help | EX2300 uplink port down after firmware upgrade to 18.1R3.3

    Posted 03-21-2019 03:47

    Hi,

    unfortunately problem is still exist.

    And

    >request system configuration rescue save

    doesn't help.

    I think it is a bug but I haven't maintenance for this switch and I can't rise a ticket in JTAC.



  • 5.  RE: Help | EX2300 uplink port down after firmware upgrade to 18.1R3.3

    Posted 03-21-2019 06:18

    Hi,

     

    Please try upgrading to Junos 18.1R3-S1, which is latest SR based on 18.1R3.3, and check if it resolves your issue.

    To download SR release, please select "Junos SR" in OS drop-down menu on download page.

     

    Regards,

    Roman



  • 6.  RE: Help | EX2300 uplink port down after firmware upgrade to 18.1R3.3

    Posted 03-21-2019 07:32

    Hi,

    Thank you but on Juniper  download page I see that the latest version for ex2300 is 18.1R3-S2.

    I didn't try install other software because Juniper still recommend 18.1R3.

    Could you confirm that 18.1R3-S2 are stable version?



  • 7.  RE: Help | EX2300 uplink port down after firmware upgrade to 18.1R3.3
    Best Answer

    Posted 03-21-2019 08:53

    Hi,

     

    You might try 18.1R3-S2 to check if it fixes you issue as well.

     

    Regards,

    Roman



  • 8.  RE: Help | EX2300 uplink port down after firmware upgrade to 18.1R3.3

    Posted 03-22-2019 05:59

    Hi,

    Good news! The 18.1R3-S2 firmware fixed the issue and now EX-SFP-1GE-T working as well.

    Thank you for help but please your recomendation about 18.1R3-S2 - somebody could confirm that this version of firmware is safe and stable while recommended version by Juniper is still 18.1R3 ?



  • 9.  RE: Help | EX2300 uplink port down after firmware upgrade to 18.1R3.3

    Posted 03-22-2019 06:55

    Hi,

    Difference between 18.1R3-S2 and 18.1R3 is that 18.1R3-S2 has a number of PRs fixed on top of 18.1R3.



  • 10.  RE: Help | EX2300 uplink port down after firmware upgrade to 18.1R3.3

    Posted 06-28-2019 07:56

    Same issue with 19.1R1-S1

    Same issue with 18.1R3-S4 (currently JTAC recommended)

     

    Now going to try 18.1R3-S2