Switching

 View Only

IMPORTANT MODERATION NOTICE

This community is currently under full moderation, meaning  all posts will be reviewed before appearing in the community. Please expect a brief delay—there is no need to post multiple times. If your post is rejected, you'll receive an email outlining the reason(s). We've implemented full moderation to control spam. Thank you for your patience and participation.



  • 1.  Drops on Output Errors - EX3400

    Posted 10-27-2020 09:35

    Hi all,

     

    I have a server connected to an EX3400. The server is at 1g/Full-duplex (autonegotiation). However, I am seeing the following errors

      Input errors:
        Errors: 0, Drops: 0, Framing errors: 0, Runts: 0, Policed discards: 0, L3 incompletes: 0, L2 channel errors: 0, L2 mismatch timeouts: 0, FIFO errors: 0, Resource errors: 0
      Output errors:
        Carrier transitions: 6, Errors: 0, Drops: 70542, Collisions: 0, Aged packets: 0, FIFO errors: 0, HS link CRC errors: 0, MTU errors: 0, Resource errors: 0
      Egress queues: 12 supported, 8 in use
      Queue counters:       Queued packets  Transmitted packets      Dropped packets
        0                                0             15712340                70542
        1                                0                    0                    0
        2                                0                    0                    0
        3                                0                    0                    0
        8                                0             31986728                    0
        9                                0                    0                    0
        10                               0                    0                    0
        11                               0                    0                    0
      Queue number:         Mapped forwarding classes
        0                   best-effort
        1                   expedited-forwarding
        2                   assured-forwarding
        3                   network-control
        8                   mcast-be
        9                   mcast-ef
        10                  mcast-af
        11                  mcast-nc

    The interface config is pretty simple, nothing fancy

    XYZ@123> show configuration interfaces ge-0/0/12
    native-vlan-id 50;
    unit 0 {
        family ethernet-switching {
            interface-mode trunk;
            vlan {
                members 50-51;
            }
        }
    }

    The issue I am facing is low download speed. Can someone please help me understand what should I do to fix this Drops?

    Thanks


    #errors
    #Error
    #drops
    #outputerrors
    #ex3400


  • 2.  Re: Drops on Output Errors - EX3400

    Posted 10-27-2020 13:48

    It looks to me like it's dropping traffic only from the BE queue.

    Do you have any class of service configured?

     

    Please run:

    show configuration class-of-service

     



  • 3.  Re: Drops on Output Errors - EX3400

    Posted 10-28-2020 02:42

    Hi Luke, following is the output.

    XYZ@123> show configuration class-of-service
    host-outbound-traffic {
        forwarding-class network-control;
    }