Junos OS

 View Only
last person joined: 11 hours ago 

Ask questions and share experiences about Junos OS.
  • 1.  VDSL management filter

    Posted 08-02-2022 10:24
    Edited by spuluka 08-03-2022 07:16
    hi all,
    I'm new to Juniper.  I configured a test setup with an pppoe WAN access. It works so far.

    What I am struggeling with now is: How can I block managment access from the internet?

    I tried to configure a filter, but I can't appy it on the pp0 or pt-1/0/0 interface. Read several guides, but coudn't manage to get the restriction working.

    Hardware is SRX300 series.

    Thx for your support!


  • 2.  RE: VDSL management filter

    Posted 08-03-2022 02:16
    hi freddy,
    on SRX platform you could set allowed host-inbound traffic to security zone where pp0.0 is asigned and  prepare security policices from that zone to zone junos-host. Another way is to apply family inet filter on L3  interface, so it will be on pp0.0.

    ------------------------------
    JIRI KUBIN
    ------------------------------



  • 3.  RE: VDSL management filter

    Posted 08-03-2022 10:59
    Hi Freddy, 

    I'm not sure if this is exactly this you are looking for: 

    How would it be to work with a loopback interface (lo). By using a firewall filter, you can determine exactly which traffic is allowed to reach the routing engine of the router (SRX) from outside and which is not.

    [edit interfaces]
    lo0 {
        unit 0 {
            family <inet | inet6> {
                filter {
                    input f1;
                }
            }
        }
    }
    Here is a configuration example:
    https://www.juniper.net/documentation/us/en/software/junos/routing-policy/topics/concept/firewall-filter-loopback-interface-acx-series.html

    Cheers, 
    Steve

    ------------------------------
    Steve
    ------------------------------



  • 4.  RE: VDSL management filter

    Posted 08-03-2022 20:29
    thank you for your replies.

    i figured it out.

    my problem was that i had tried to assign the filter to the pp0.0 interface, instead of just pp0...

    works now, thank you for your hints!

    ------------------------------
    MICHEL
    ------------------------------