Switching

 View Only
last person joined: 7 days ago 

Ask questions and share experiences about EX and QFX portfolios and all switching solutions across your data center, campus, and branch locations.
  • 1.  QFX5120-48Y not recognising 10GE-T SFP

    Posted 04-07-2022 10:13

    A colleague has an issue with a 5120 and 10GE-T SFP's.

    When 10G-SR optics are in sfp-0/0/6 the port is up and SFP shows in 'show chassis hardware'

    When 10G-T SFP inserted the following logs are generated:

    Apr 7 18:35:40 SW-01 fpc0 FAILED(-1) read of SFP eeprom for port: 6
    Apr 7 18:35:40 SW-01 fpc0 sfp-0/0/6(6), SFP 6: in sfp_read_range, failed to read SFP EEPROM address 0
    Apr 7 18:35:41 SW-01 fpc0 Unknown transceiver type. Set to default OC3C
    Apr 7 18:35:41 SW-01 fpc0 sfp-0/0/6(6), SFP 6: unknown OC3 optic type 0 

    And SFP details are not shown under show chassis hardware.

    JUNOS Version 20.2R3.9 Flex.

    Juniper branded SR and 10G-T SFPS

    QFX-SFP-10GE-SR Part Number: 740-021308

    JNP-SFPP-10GE-T Part Number: 740-083295

    Many thanks



    ------------------------------
    JAMES
    ------------------------------


  • 2.  RE: QFX5120-48Y not recognising 10GE-T SFP

    Posted 11-05-2022 05:11
    Hi James,

    Have you been able to solve this problem ?
    I'm facing a similar issue with an EX4600 and 10GE-T SFPs

    Thanks
    Jan

    ------------------------------
    Jan Vandenberghe
    ------------------------------



  • 3.  RE: QFX5120-48Y not recognising 10GE-T SFP

    Posted 06-05-2023 10:47

    Hi All,

    Did anyone get an answer to this, as I have run into similar on a new QFX5120-48Y?

    thanks in advance1

    Paul



    ------------------------------
    PAUL WORMAN
    ------------------------------



  • 4.  RE: QFX5120-48Y not recognising 10GE-T SFP

    Posted 06-05-2023 18:14

    Hello

    Pls show 

    show chassis hardware 



    ------------------------------
    Grzegorz Dacka
    ------------------------------



  • 5.  RE: QFX5120-48Y not recognising 10GE-T SFP

    Posted 06-06-2023 06:53

    Hi,

    Here's the chassis details,  note there should be 2 SR and 2 RJ45 Modules.  Only the SR modules are showing:

    Hardware inventory:
    Item             Version  Part number  Serial number     Description
    Chassis                                XH37230XXXXX      JNP48Y8C-CHAS
    Pseudo CB 0
    Routing Engine 0          BUILTIN      BUILTIN           RE-QFX5120-48Y-8C
    FPC 0            REV 16   650-083242   XH37230XXXXX      JNP48Y8C-CHAS
      CPU                     BUILTIN      BUILTIN           FPC CPU
      PIC 0                   BUILTIN      BUILTIN           48x25G-8x100G
        Xcvr 1       REV 01   740-021308   N8NXXXX           SFP+-10G-SR
        Xcvr 2       REV 01   740-021308   N8NXXXX           SFP+-10G-SR
    Power Supply 0   REV 04   740-070749   1GG5C4XXXXX       JPSU-650W-AC-AO
    Power Supply 1   REV 04   740-070749   1GG5C4XXXXX       JPSU-650W-AC-AO
    Fan Tray 0                                               fan-ctrl-0 0, Front to Back Airflow - AFO
    Fan Tray 1                                               fan-ctrl-0 1, Front to Back Airflow - AFO
    Fan Tray 2                                               fan-ctrl-1 2, Front to Back Airflow - AFO
    Fan Tray 3                                               fan-ctrl-1 3, Front to Back Airflow - AFO
    Fan Tray 4                                               fan-ctrl-2 4, Front to Back Airflow - AFO

    thanks

    Paul 



    ------------------------------
    PAUL WORMAN
    ------------------------------



  • 6.  RE: QFX5120-48Y not recognising 10GE-T SFP

    Posted 06-06-2023 06:53

    Hi all,

    I have now sorted this.

    Even though it was a new switch, the Firmware version was 19.1  and I found out that the JNP-SFPP-10G-T modules were only supported in 19.3 and newer.

    Updating the switch to (in my case 22.2R3) fixed the issue.

    thanks

    Paul 



    ------------------------------
    PAUL WORMAN
    ------------------------------