vMX

 View Only

IMPORTANT MODERATION NOTICE

This community is currently under full moderation, meaning  all posts will be reviewed before appearing in the community. Please expect a brief delay—there is no need to post multiple times. If your post is rejected, you'll receive an email outlining the reason(s). We've implemented full moderation to control spam. Thank you for your patience and participation.



  • 1.  LACP not working in Juniper MX80 Router.

    This message was posted by a user wishing to remain anonymous
    Posted 05-25-2022 09:58
    This message was posted by a user wishing to remain anonymous

    Hello, 

    I'm new at juniper. I tried to configure LACP on Juniper MX-80 Router on both sites. But it's not working. 

    On Router-1: 
    set interfaces xe-0/0/0 gigether-options 802.3ad ae0
    set interfaces xe-0/0/1 gigether-options 802.3ad ae0
    set interfaces ae0 aggregated-ether-options lacp active
    set interfaces ae0 aggregated-ether-options lacp force-up

    set chassis aggregated-devices ethernet device-count 1

    On Router-2: 
    set interfaces xe-0/0/0 gigether-options 802.3ad ae0
    set interfaces xe-0/0/1 gigether-options 802.3ad ae0
    set interfaces ae0 aggregated-ether-options lacp force-up

    set chassis aggregated-devices ethernet device-count 1




  • 2.  RE: LACP not working in Juniper MX80 Router.

    Posted 05-26-2022 05:36
    Hi,

    U please share command show interface terse | match ae0


    Thanks


  • 3.  RE: LACP not working in Juniper MX80 Router.

    This message was posted by a user wishing to remain anonymous
    Posted 28 days ago
    This message was posted by a user wishing to remain anonymous

    Hello,

    I did it. 

     Thanks for your reply. 

    But now I'm facing another issue what is: I created two aggregated ethernets and also bundle them into another virtual interface which will be a layer 3 interface. where i assign IP like: 192.168.0.1/25



    Thanks.


  • 4.  RE: LACP not working in Juniper MX80 Router.

    Posted 05-26-2022 10:42
    Hi what software are you using to run de vmx ?  if you are using  for example eve-ng  the interfaces are ge no xe and the first two port are for internal use.

    could you share the 

    show chassis hardware 
    show chassi fpc 
    show interfaces terse media

    Best regards

    ------------------------------
    JHONATHAN ESPINO
    ------------------------------