Junos OS

 View Only

IMPORTANT MODERATION NOTICE

This community is currently under full moderation, meaning  all posts will be reviewed before appearing in the community. Please expect a brief delay—there is no need to post multiple times. If your post is rejected, you'll receive an email outlining the reason(s). We've implemented full moderation to control spam. Thank you for your patience and participation.



Expand all | Collapse all

QFX5100: Can't ping lo0 interface from directly connected devices

This thread has been viewed 7 times
  • 1.  QFX5100: Can't ping lo0 interface from directly connected devices

    Posted 04-29-2022 09:50
    I am assigning an IP address to the lo0 interface:

    
    # show interfaces lo0
    unit 0 {
    
            address 127.0.0.1/32;
            address 10.0.0.2/24;
        }
    }
    
    # show interfaces irb
    unit 1000 {
        family inet {
            address 10.0.0.1/24;
        }
    }
    
    # show vlans
    main_vlan {
        vlan-id 1000;
        l3-interface irb.1000;
    }
    
    # show interface xe-0/0/47
    
    xe-0/0/47 {
        unit 0 {
            family ethernet-switching {
                vlan {
                    members main_vlan;
                }
            }
        }
    }
    
    


    I am able to ping 10.0.0.1 and 10.0.0.2 on the switch itself.

    From remote devices, I can ping 10.0.0.1, but not 10.0.0.2 (ARP resolution fails).

    What could be causing this behavior?


  • 2.  RE: QFX5100: Can't ping lo0 interface from directly connected devices

     
    Posted 05-02-2022 05:55
    Do you have your routing protocol like ISIS or OSPF setup between the devices so they can learn the loopback address of the neighbor?

    ------------------------------
    Steve Puluka BSEET - Juniper Ambassador
    IP Architect - DQE Communications Pittsburgh, PA (Metro Ethernet & ISP)
    http://puluka.com/home
    ------------------------------