Switching

IMPORTANT MODERATION NOTICE

This community is currently under full moderation, meaning  all posts will be reviewed before appearing in the community. Please expect a brief delay—there is no need to post multiple times. If your post is rejected, you'll receive an email outlining the reason(s). We've implemented full moderation to control spam. Thank you for your patience and participation.



  • 1.  EX3300 not recognizing 2 sfp ports

    Posted 08-16-2021 14:39
    hello team,

    I have a juniper switch EX3300 with 4 SFP ports..... the first 2 (0 &1) ports are working fine but have an issue on ports (2&3).... the physical connection is up but as per the below screenshot...  the ports are not recognized when issuing the below command 


    ------------------------------
    Jean Claude Karemera
    ------------------------------


  • 2.  RE: EX3300 not recognizing 2 sfp ports

    Posted 08-16-2021 17:38
    The uplink ports labeled 2 and 3 (interfaces ge-0/1/2 and ge-0/1/3 or xe-0/1/2 and xe-0/1/3) are configured by default as VCPs on EX 3300. You can use these uplink ports to interconnect Virtual Chassis members. To use uplink ports 2 and 3 as network ports, you must configure them as network ports first.

    ------------------------------
    ANKUR
    ------------------------------



  • 3.  RE: EX3300 not recognizing 2 sfp ports

     
    Posted 08-16-2021 17:38
    Good Day,

    If i remember correctly those port are by default set as VPC ports for virtual chassis. Just check online how to disable them or delete ports from VCP and they will return as normal interfaces. You can run the command show virtual chassis vc-ports and it should show those ports listed as VCP ports before deleting them.

    Thanks,


  • 4.  RE: EX3300 not recognizing 2 sfp ports

    Posted 08-17-2021 11:31
    Hello team,

    Thanks for your support..... the issue was resolved by removing the ports from VCP.

    ------------------------------
    Jean Claude Karemera
    ------------------------------