Switching

Expand all | Collapse all

DAC between a EX3400 and a EX2300 NOT WORKING

Jump to Best Answer
  • 1.  DAC between a EX3400 and a EX2300 NOT WORKING

    Posted 04-01-2019 12:28


    Hi,

     

    I just put a EX-SFP-10GE-DAC-5M between a EX3400 (15.1X53-D52) and a EX2300 (15.1X53-D58.3) and it's not working.

    The green LED under the SFP are continuously and do not flash.

    We should do a simple connection between these 2 hardware.

     

    Is there a special configuration ?

     

    Any help or thing to control ?

     

    Thanks.



  • 2.  RE: DAC between a EX3400 and a EX2300 NOT WORKING
    Best Answer

    Posted 04-01-2019 13:05

    Is it an original Juniper DAC cable?

     

    Please provide 'show chassis hardware | match Xcvr' to show if cable is properly recognised.

    Please also check that non of the ports aren't configured for virtual chassis. Seen via 'show virtual-chassis vc-port'.

     

    On a general note Junos 15.1X53 releases before 15.1X53-D58 has had their issues, so I would no matter what, recommend an upgrade of the EX3400 to latest recommended release (currently 15.1X53-D59) and test again.

     

    Please let us know if you are able to get it working via the inputs above.



  • 3.  RE: DAC between a EX3400 and a EX2300 NOT WORKING

    Posted 04-01-2019 13:28

    Hi,

     

    Thanks for your quick answer... for helping you :

     

    - It's an original Juniper networks DAC Cable.

    - I send you next the command "show chassis hardware | match Xcvr' (i have put for the moment 2 SFP+ FastEthernet with a network cable because these material are in production).

     

    - show virtual-chassis vc-port gives :
    fpc0:
    --------------------------------------------------------------------------
    Interface Type Trunk Status Speed Neighbor
    or ID (mbps) ID Interface
    PIC / Port
    1/0 Configured 5 Up 40000 1 vcp-255/1/1
    1/1 Configured 5 Up 40000 1 vcp-255/1/0

    fpc1:
    --------------------------------------------------------------------------
    Interface Type Trunk Status Speed Neighbor
    or ID (mbps) ID Interface
    PIC / Port
    1/0 Configured 5 Up 40000 0 vcp-255/1/1
    1/1 Configured 5 Up 40000 0 vcp-255/1/0

     

    Indeed, i have two 3400 who make a VC with rear SFP+ connection.

     

    -) I will try an update if it worth it with my troube... 🙂

     

    Thanks again.

     

    Bye !

     



  • 4.  RE: DAC between a EX3400 and a EX2300 NOT WORKING

    Posted 04-02-2019 04:09

    Hello back !

     

    I found the solution...

    I've configured the ge-0/x/x instead of the xe-0/x/x

     

    ge for fiber/network cable and xe for DAC  ?

     

    thanks a lot !

     

    Bye !

     



  • 5.  RE: DAC between a EX3400 and a EX2300 NOT WORKING

    Posted 04-02-2019 04:23

    For Ethernet interfaces, the interface naming refers to the speed of the interface.  Generally speaking, fe is for fast Ethernet, ge is for gigabit Ethernet, xe is for 10-gigabit Ethernet, and et is used for interfaces faster than 10-gig.