Switching

Expand all | Collapse all

VRRP Subsystem Not Running - 2x EX2200-C

Jump to Best Answer
  • 1.  VRRP Subsystem Not Running - 2x EX2200-C

    Posted 09-08-2017 06:46

    Hi all, 

     

    I've set up two EX2200s with VRRP between them. However I'm getting the following message on both devices:

     

    root@EX1> show vrrp
    warning: vrrp subsystem not running - not needed by configuration.

     

     

    There's not much information I can find online about this issue specific to VRRP, configuration is fine and I've tried restarting the services, devices etc. Here's some more output, if you need more please let me know. Thanks for any tips.

    show version
    fpc0:
    --------------------------------------------------------------------------
    Hostname: EX1-Primary
    Model: ex2200-c-12t-2g
    Junos: 15.1R5.5
    JUNOS EX Software Suite [15.1R5.5]
    JUNOS FIPS mode utilities [15.1R5.5]
    JUNOS Online Documentation [15.1R5.5]
    JUNOS EX 2200 Software Suite [15.1R5.5]
    JUNOS Web Management Platform Package [15.1R5.5]
    
    show configuration interfaces
    ge-0/0/0 {
    description EX1-Feed;
    unit 0 {
    family ethernet-switching {
    port-mode trunk;
    vlan {
    members [ Data Voice ];
    }
    }
    }
    }
    vlan {
    unit 5 {
    description VOICE;
    family inet {
    address 10.0.1.2/24 {
    vrrp-group 5 {
    virtual-address 10.0.1.1;
    priority 254;
    accept-data;
    }
    }
    }
    }
    unit 10 {
    description DATA;
    family inet {
    address 10.0.2.1/24 {
    vrrp-group 10 {
    virtual-address 10.0.2.1;
    priority 255;
    preempt;
    accept-data;
    }
    }
    }
    }

     

    Other EX mirrors both vlans with the opposite addressing. 

     

     

     


    #ex2200
    #vrrp
    #subsystemnotrunning


  • 2.  RE: VRRP Subsystem Not Running - 2x EX2200-C

    Posted 09-08-2017 10:03

     

    Which junos version are you using? Is it a new configuration?

     

     

     



  • 3.  RE: VRRP Subsystem Not Running - 2x EX2200-C
    Best Answer

     
    Posted 09-08-2017 12:44
    Your config looks normal, but two notes:

    1. Juniper no longer recommends 15.1 on ex2200 due to insufficient memory. Any way you can roll back to 12.3?
    2. You've duplicated your virtual and real IP on vlan.10--maybe vrrp is failing to load?


  • 4.  RE: VRRP Subsystem Not Running - 2x EX2200-C

    Posted 09-12-2017 03:15

    Thanks,  I wasn't aware of the memory issues. Rolling back to 12.3 seems to have resolved it.